Tájékoztató és kitöltési útmutató a Tanulószerződéshez

Minden tanulószerződéshez kell befogadó nyilatkozat!

Fontos, hogy először a titkárságon befogadó nyilatkozat nyomtatványt kell kérni 2 példányban, amit el kell vinni a gyakorlati helyre. A gyakorlati helynek ki kell tölteni a saját részét, alá kell írnia és le is kell pecsételnie. Miután alá lett íratva és le lett pecsételve vissza kell hozni az iskolába. Az iskola is aláírja és lepecsételi. Ezután az iskola is és a gyakorlati hely is kap 1-1 példányt a befogadó nyilatkozatból.

Tanulószerződést kell kötni az évközi gyakorlathoz, amit 4 példányban kell kinyomtatni. A nyomtatvány az iskola honlapján (www.bankidonat.net) is megtalálható.

A HIÁNYOSAN KITÖLTÖTT TANULÓSZERZŐDÉST SEM AZ ISKOLA, SEM A KERESKEDELMI KAMARA NEM FOGADJA EL! 

Így a tanulószerződés nem érvényes, a gyakorlat nem jogszerű.

A tanulószerződésben szerepelnie kell a szakma nevének és az OKJ számának. Valamint a Szervezettel (gyakorlati hellyel) ki kell töltetni a saját részüket. A tanuló részt a tanuló tölti ki értelemszerűen.

Fontos, hogy a gyakorlati képzés kezdetének az időpontját töltsék ki! Be kell x-elni, hogy szakiskolai képzésben melyik osztályban kezdte el, vagy szakközépiskolai képzésben melyik osztályban, illetve az is fontos még, hogy milyen oktatásban folytat tanulmányokat. (2. pont)

Az iskolai részt értelemszerűen az iskola tölti ki.

Nagyon fontos, hogy a gyakorlati képzés kezdetének időpontját és a várható befejezésének időpontját a szerződésben rögzíteni kell. (5.1 pont és 5.2 pont)

A tanulószerződést kötő feleknek alá kell írnia a tanulószerződést. A Szervezetnek (gyakorlati helynek) nem csak alá kell írnia, hanem le is kell pecsételnie a tanulószerződést. Fontos, hogy a dátumot is fel kell tüntetni.

A szürke részt a cég székhely szerinti Kereskedelmi Kamara tölti ki.

Ajánlott kitöltési sorrend:

  1. Az ( Tanulószerződés ) iskola honlapjáról le kell tölteni a tanulószerződési nyomtatványt, melyen az iskolai rész ki van töltve
  2. A tanulónak a tanulói részt értelemszerűen kell kitölteni
  3. A szervezetnek kell kitöltenie a saját részét

A cég székhely szerinti Kereskedelmi Kamarának kell kitöltenie a saját részét

INNEN IS LETÖLTHETI: Tanulószerződés sablon