KÉPZÉSEINK:

TECHNIKUM-i képzéseink:

Specializált gép- és járműgyártás ágazatban 5 éves nappali technikumi képzés

 

Gépjármű-mechatronikai technikus- Tagozati kód: 0021

Specializált gép- és járműgyártás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Választható szakmairány: szerviz szakmairány.

A Gépjátmű-mechatronikai technikus munkája során a közúti járművek szervizelésének, illetve karbantartásának műszaki feltételeit biztosító tevékenységeket lát el. Ez magában foglalja a gépjárművek valamennyi gépészeti, villamos és elektronikus egységeire vonatkozó karbantartási, műszaki állapotvizsgálati, hibafeltárási, hibaelhárítási, beállítási és fenntartási műveleteit.   

Munkája során a minőséget műszeres vizsgálatokkal ellenőrzi, kiszűri és megjavítja az előforduló hibákat. A megfelelő karbantartási dokumentáció, utasítások alapján rendszeres karbantartást végez. Üzemzavar esetén a rendelkezésre álló dokumentáció alapján, műszeres vizsgálatok segítségével hibabehatárolást végez. A szükséges alkatrészek, alkatrészcsoportok, javításával, cseréjével, beállításával elhárítja az üzemzavarokat.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szereti a gépjárművek javítását, karbantartását, új gépjárművek előállítását, és érdeklődik az alternatív hajtású járművek iránt.


                                                                                        Közlekedés és szállítmányozás ágazatban 5 éves nappali technikumi képzés

 

Vasútforgalmi szolgálattevő technikus – Tagozati kód: 0022

Közlekedés és szállítmányozás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Feladata a szakmai utasítások szerint hatáskörébe tartozó állomásokon és azok szolgálati helyein a menetrendszerű vonatközlekedés és a tolatás biztonságos és hatékony megszervezése rendes üzemi körülmények között, és rendkívüli helyzetekben egyaránt. Rendelkezéseit az állomáson és a nyílt vonalon valamennyi forgalmi tevékenységet ellátó dolgozó köteles tudomásul venni és végrehajtani.

Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a vasúti forgalom, a vasúti közlekedés biztonságos megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos összetett munkakör.
SZAKKÉPZŐ ISKOLA-i képzéseink:

Specializált gép- és járműgyártás ágazatban szakképző iskolai 3 éves nappali képzések:

 

Járműfényező – Tagozati kód: 0031

A specializált gép- és járműgyártás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A járműfényező feladata gépjárművek karosszériáinak felületelőkészítése, felületkezelése, javítói vagy ipari fényezése.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szereti a gépjárművek forma- és színvilágát, szereti a látványos eredményeket, és szívesen részt vesz a végső felület kialakításának folyamatában.

 

Karosszérialakatos – Tagozati kód: 0032
 Specializált gép- és járműgyártás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A karosszérialakatos gépjármű felépítmények javítását, részegységek összeépítését, gépjárművek külső szereléseit végzi. Karosszéria alvázak, önhordó karosszériák húzatópadon történő javítása is az ő feladata.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szereti a gépjárműveket, a gépjárművek javítását, szereti a látványos eredményeket, és szívesen részt vesz a végső formák kialakításának folyamatában.

 

Gépjármű mechatronikus –  Tagozati kód: 0033

Specializált gép- és járműgyártás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Választható szakmairányok: szerviz szakmairány.

Szerviz szakmairányban a közúti jármű (személygépkocsi, tehergépkocsi, autóbusz) javító és karbantartó szervizekben dolgozik. Szakszerűen és a legújabb járműtechnikai kompetenciák birtokában, karbantartási és javítási műveleteket végez, illetve irányít a járműveken. Kezeli a járműben található kódolt egységeket, a jármű üzembe helyezésekor, illetve javítását követően azok élesztéséről gondoskodik. A folyamatok közben jármű diagnosztikát végez, naprakészen ismerve diagnosztikai műszereket és méréstechnikákat, valamint annak kiértékelési eljárásait, módszereit. A járműdiagnosztikát használva, járműveket készít (illetve a felkészítést irányítja) fel hatósági műszaki vizsgára. 

Ajánlott minden fiatal számára, aki szereti a gépjárműveket, új gépjárművek előállítását, szereti a látványos eredményeket és érdeklődik az alternatív hajtású gépjárművek iránt. 


                                                                                     Gépészeti ágazatban szakképző iskolai 3 éves nappali képzés

 

Hegesztő – Tagozati kód: 0034

Gépészeti ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A hegesztő különálló szerkezeti elemként készült gépalkatrészeket, szerkezeti elemeket egymáshoz rögzít, különféle hegesztési technikák, eljárások alkalmazásával. A hegesztés során a munkadarabokat hővel, nyomással vagy mindkettővel egyesíti oly módon, hogy a munkadarabok között nem oldható fémes vagy nem fémes kapcsolat jön létre. Pontos, önálló szabálykövető magatartással tanulmányozza és értelmezi a munka tárgyára, céljára és a technológiára vonatkozó dokumentumokat. Ismeri és biztonsággal használja a kézi és kisgépes fémalakító műveletekhez használatos gépeket, szerszámokat, mérőeszközöket, védőfelszereléseket.

Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a kisebb-nagyobb acélszerkezetek, csőhálózatok, tartályok hegesztése, aki szeret alkotni, szerszámokat használni.

A képzési és kimeneti követelmények elérhetőek erre a linkre kattintva.